1ο βραβείο για τη Β΄ τάξη

Η Β΄ τάξη του σχολείου μας παρακολούθησε το πρόγραμμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών <<Ωδή στον θεό Απόλλωνα>> και συμμετείχε σε διαγωνισμό κατασκευής αντιγράφων μουσικών οργάνων της αρχαιότητας, κερδίζοντας το 1ο βραβείο για την κατασκευή λύρας.

Εκτός από το βραβείο, δόθηκε επίσης στο σχολείο μας ως έπαθλο ένα αντίγραφο πρωτότυπου εκθέματος του μουσείου (πήλινο ειδώλιο περιστεριού) που εκτίθεται στην αίθουσα Ιδιωτικού Βίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, δημιουργία της κ. Ιωάννας Παπαβραμοπούλου, Συντηρήτριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαϊας.

Συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές μας τόσο για την άψογη εμφάνιση και σωστή προετοιμασία τους κατά την επίσκεψή μας στο μουσείο, όσο και για την ομαδικότητα και τη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια των κατασκευών.

Ευχαριστούμε θερμά το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών για την τιμητική διάκριση και ιδιαιτέρως την κ. Λίλα Κουτσουμπελίτη, Αρχαιολόγο και υπεύθυνη της εκπαιδευτικής δράσης του μουσείου, η οποία με τα θαυμάσια προγράμματα που οργανώνει, φέρνει κάθε χρόνο τα παιδιά μας πιο κοντά στο μουσείο και τον πολιτισμό μας!


Γιορτή Λήξης

Η γιορτή λήξης του σχολικού έτους πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας με τη συμμετοχή όλων των τάξεων. Ευχαριστούμε πολύ τους εκπαιδευτικούς όλων των τάξεων και τις ειδικότητες του σχολείου μας καθώς και τη διευθύντριά μας για την άριστη συνεργασία τους. Πάνω απ’όλα ευχαριστούμε τους μαθητές μας για το υπέροχο θέαμα που παρουσίασαν με θέμα τις 4 εποχές του χρόνου. Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι σε όλους!

Μια μέρα στον μυκηναϊκό οικισμό της Βούντενης

Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του σχολείου μας ,επισκέφτηκαν την Παρασκευή 26/5/2023 τον μυκηναϊκό οικισμό Πατρών, μετά την ολοκλήρωση της ενότητας <<Ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός>> στο μάθημα της Ιστορίας μας.

Ο μυκηναϊκός οικισμός και το μυκηναϊκό νεκροταφείο απλώνονται σε μια έκταση 180 στρεμμάτων στην περιοχή της Βούντενης. Ξεκινήσαμε ανεβαίνοντας προς τον οικισμό , ακολουθώντας το καθορισμένο μονοπάτι (περίπου 810 μ.) Περνώντας μέσα από καταπράσινα δέντρα , πολύχρωμα λουλούδια και κλήματα, σταματήσαμε και θαυμάσαμε τον οικισμό που χρονολογείται την περίοδο 1500- 1050 π.Χ. με διάρκεια ζωής δηλαδή 500 χρόνων. Συνεχίζοντας καταλήξαμε στο ιστορικό παρατηρητήριο.

Η θέση Μπόρτζι, όπου δημιουργήθηκε όλος ο οικισμός ,αποτελεί μια από τις πλέον στρατηγικές θέσεις, αφού από εκεί ελέγχεται όλος ο Πατραϊκός Κόλπος, το στενό Ρίου -Αντιρρίου ,καθώς και τμήμα του Κορινθιακού Κόλπου. Οι μαθητές έγιναν για λίγο σύγχρονοι Μυκηναίοι ελέγχοντας το πέλαγος και ταυτόχρονα θαύμασαν την υπέροχη θέα. Στην επιστροφή ακολουθήσαμε μια διαφορετική διαδρομή ,λίγο πιο μεγάλη (1300μ), αλλά εξίσου καταπράσινη, αφού περπατήσαμε κατά μήκος του ποταμού Μαργαρίτα.

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα για ξεκούραση ήρθε η ώρα να επισκεφτούμε το μυκηναϊκό νεκροταφείο. Στην περιοχή έχουν ανακαλυφθεί 78 λαξευτοί ,θαλαμωτοί τάφοι .Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να μπουν και να δουν από κοντά αρκετούς από αυτούς ,όπως τον τάφο 5 μέσα στον οποίο υπήρχαν και οστά ανθρώπων της μυκηναϊκής περιόδου. Μεγάλη εντύπωση έκανε σε όλα τα παιδιά η επίσκεψη στον τάφο 75 που έχει έναν πολύ μεγάλο διάδρομο εισόδου, με μήκος 21μ .

Ήταν μια εκπαιδευτική εκδρομή που ευχαριστήθηκαν πραγματικά τα παιδιά, αφού είδαν μπροστά τους όλα όσα διδάχτηκαν και μάλιστα μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον!